Ingrediënten (voor 4 personen):
-
2 el olijfolie
-
1 ui, fijngesneden
-
2 teentjes knoflook, fijngehakt
-
2 tomaten, ontveld en in blokjes
-
1 prei, in ringen
-
1 venkelknol, in dunne plakken
-
150 ml droge witte wijn
-
1 liter visbouillon
-
1 laurierblad
-
1/2 tl saffraandraadjes.
-
1 tl sinaasappelschil (geraspt, optioneel)
-
300 g stevige visfilet (bijv. kabeljauw, zeeduivel)
-
200 g mosselen (schoongemaakt)
-
150 g garnalen
-
Zout en peper naar smaak
-
Verse peterselie (garnering)
-
Stokbrood & rouille (saus) als bijgerecht
Bereidingswijze:
-
Verhit de olijfolie in een grote pan. Fruit de ui, knoflook, prei en venkel 5 minuten zachtjes aan.
-
Voeg de tomaten toe en bak 3 minuten mee.
-
Blus af met de witte wijn en laat 2 minuten inkoken.
-
Voeg de visbouillon, laurier, saffraan en sinaasappelschil toe. Laat 20 minuten zachtjes koken.
-
Voeg nu de vis toe en laat 5 minuten pocheren. Voeg daarna mosselen en garnalen toe en laat nog 5–7 minuten koken, tot de mosselen open zijn.
-
Breng op smaak met zout en peper. Serveer met stokbrood en rouille.