Recepten

Romige saffraansoep
Romige saffraansoep
Ingrediënten (voor 4 personen): 1 middelgrote ui, fijngesnipperd 2 teentjes knoflook, geperst 2 eetlepels olijfolie of roomboter 1 middelgrote aardappel, geschild en in blokjes 1 wortel, in stukjes 750 ml... Meer informatie...
Kesar Kulfi (Indiaas saffraanpistache-ijs)
Kesar Kulfi (Indiaas saffraanpistache-ijs)
Ingrediënten (voor ca. 6 kleine vormpjes): 1 liter volle melk 200 ml gecondenseerde melk (of 100 g suiker) 1/2 tl saffraandraadjes 1/2 tl kardemompoeder 50 g fijngehakte pistachenoten 1 el... Meer informatie...
Bouillabaisse (Franse vissoep met saffraan)
Bouillabaisse (Franse vissoep met saffraan)
Ingrediënten (voor 4 personen): 2 el olijfolie 1 ui, fijngesneden 2 teentjes knoflook, fijngehakt 2 tomaten, ontveld en in blokjes 1 prei, in ringen 1 venkelknol, in dunne plakken 150... Meer informatie...
Persische Tahdig met Saffraanrijst
Persische Tahdig met Saffraanrijst
Een van de meest geliefde rijstgerechten uit Iran. De magie zit in de knapperige bodem (“tahdig”) en de geurige saffraanrijst erbovenop. Ingrediënten (voor 4 personen): 300 g basmatirijst (goed gewassen)... Meer informatie...
Risotto ala milanese
Risotto ala milanese
Ingrediënten (voor 4 personen): 300 g risottorijst (Arborio of Carnaroli) 1 liter kippenbouillon (warm) 1/2 theelepel saffraandraadjes 1 kleine ui, fijngesneden 2 eetlepels olijfolie of boter 100 ml droge witte... Meer informatie...
Paella
Paella
Ingrediënten (voor 4 personen): 300 g paellarijst (bijv. Bomba of Arborio) 1 liter kippenbouillon (warm) 1/2 theelepel saffraandraadjes 200 g kipdijfilet, in stukjes 200 g grote garnalen (gepeld) 100 g... Meer informatie...