Kesar Kulfi (Indiaas saffraanpistache-ijs)

Ingrediënten (voor ca. 6 kleine vormpjes):

  • 1 liter volle melk

  • 200 ml gecondenseerde melk (of 100 g suiker)

  • 1/2 tl saffraandraadjes

  • 1/2 tl kardemompoeder

  • 50 g fijngehakte pistachenoten

  • 1 el maizena (optioneel, voor extra romigheid)

Bereidingswijze:

  1. Breng de melk aan de kook in een brede pan. Voeg saffraan toe en laat op laag vuur zachtjes inkoken tot het is gereduceerd tot ca. 2/3 (ongeveer 30–40 minuten).

  2. Voeg gecondenseerde melk of suiker toe en roer goed door.

  3. Voeg de kardemom en fijngehakte pistachenoten toe.

  4. (Optioneel) Meng maizena met een beetje melk en voeg toe voor een stevigere textuur.

  5. Laat iets afkoelen en giet het in vormpjes.

  6. Zet minstens 6 uur in de vriezer.

  7. Voor het serveren: even kort onder warm water houden om uit de vorm te halen. Garneer met extra pistache of rozenblaadjes.