Ingrediënten (voor ca. 6 kleine vormpjes):
-
1 liter volle melk
-
200 ml gecondenseerde melk (of 100 g suiker)
-
1/2 tl saffraandraadjes
-
1/2 tl kardemompoeder
-
50 g fijngehakte pistachenoten
-
1 el maizena (optioneel, voor extra romigheid)
Bereidingswijze:
-
Breng de melk aan de kook in een brede pan. Voeg saffraan toe en laat op laag vuur zachtjes inkoken tot het is gereduceerd tot ca. 2/3 (ongeveer 30–40 minuten).
-
Voeg gecondenseerde melk of suiker toe en roer goed door.
-
Voeg de kardemom en fijngehakte pistachenoten toe.
-
(Optioneel) Meng maizena met een beetje melk en voeg toe voor een stevigere textuur.
-
Laat iets afkoelen en giet het in vormpjes.
-
Zet minstens 6 uur in de vriezer.
-
Voor het serveren: even kort onder warm water houden om uit de vorm te halen. Garneer met extra pistache of rozenblaadjes.