Ingrediënten (voor 4 personen):
-
300 g paellarijst (bijv. Bomba of Arborio)
-
1 liter kippenbouillon (warm)
-
1/2 theelepel saffraandraadjes
-
200 g kipdijfilet, in stukjes
-
200 g grote garnalen (gepeld)
-
100 g chorizo, in plakjes
-
1 rode paprika, in reepjes
-
100 g doperwten
-
2 tomaten, geraspt of fijngehakt
-
1 ui, gesnipperd
-
2 teentjes knoflook, fijngehakt
-
1 theelepel gerookt paprikapoeder
-
Olijfolie
-
Zout en peper
-
Citroenpartjes (voor erbij)
Bereidingswijze:
-
Saffraan activeren:
Week de saffraan in een paar eetlepels warme bouillon. -
Bakken:
Verhit olijfolie in een brede pan. Bak de kip goudbruin, voeg de chorizo toe en bak mee. Haal ze uit de pan. -
Groenten & kruiden:
Fruit ui, knoflook en paprika tot glazig. Voeg tomaten en paprikapoeder toe. Laat even indikken. -
Rijst toevoegen:
Voeg de rijst toe, bak 1 minuut mee. Giet dan de warme bouillon en saffraan erbij. -
Garen:
Voeg kip, chorizo en doperwten toe. Laat zachtjes koken zonder te roeren (!). Na 10 min, garnalen erop leggen. Laat verder garen tot vocht bijna weg is (ca. 20–25 min in totaal). -
Laat rusten:
Haal van het vuur, dek af met een doek en laat 5 minuten rusten. -
Serveren:
Serveer met citroenpartjes. Eet smakelijk!