Risotto ala milanese

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 300 g risottorijst (Arborio of Carnaroli)

  • 1 liter kippenbouillon (warm)

  • 1/2 theelepel saffraandraadjes

  • 1 kleine ui, fijngesneden

  • 2 eetlepels olijfolie of boter

  • 100 ml droge witte wijn

  • 50 g boter (voor het afmaken)

  • 60 g Parmezaanse kaas, vers geraspt

  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Saffraan activeren:
    Laat de saffraan 10 minuten weken in 3 eetlepels warme bouillon.

  2. Basis maken:
    Verhit olie of boter in een pan. Fruit de ui op laag vuur glazig (niet bruin).

  3. Rijst toevoegen:
    Voeg de rijst toe, roer tot alle korrels glanzen.

  4. Blussen:
    Voeg de witte wijn toe en roer tot deze is opgenomen.

  5. Bouillon beetje bij beetje:
    Voeg telkens een soeplepel warme bouillon toe en blijf regelmatig roeren. Voeg pas een nieuwe lepel toe als de vorige is opgenomen.

  6. Saffraan erbij:
    Na 10 minuten voeg je de saffraanbouillon toe.

  7. Afmaken:
    Na ca. 18-20 minuten is de rijst gaar maar nog stevig. Haal van het vuur en roer de boter en Parmezaan erdoor.

  8. Serveren:
    Serveer direct — romig, geelgoud en vol smaak!