Ingrediënten (voor 4 personen):
-
300 g risottorijst (Arborio of Carnaroli)
-
1 liter kippenbouillon (warm)
-
1/2 theelepel saffraandraadjes
-
1 kleine ui, fijngesneden
-
2 eetlepels olijfolie of boter
-
100 ml droge witte wijn
-
50 g boter (voor het afmaken)
-
60 g Parmezaanse kaas, vers geraspt
-
Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
-
Saffraan activeren:
Laat de saffraan 10 minuten weken in 3 eetlepels warme bouillon. -
Basis maken:
Verhit olie of boter in een pan. Fruit de ui op laag vuur glazig (niet bruin). -
Rijst toevoegen:
Voeg de rijst toe, roer tot alle korrels glanzen. -
Blussen:
Voeg de witte wijn toe en roer tot deze is opgenomen. -
Bouillon beetje bij beetje:
Voeg telkens een soeplepel warme bouillon toe en blijf regelmatig roeren. Voeg pas een nieuwe lepel toe als de vorige is opgenomen. -
Saffraan erbij:
Na 10 minuten voeg je de saffraanbouillon toe. -
Afmaken:
Na ca. 18-20 minuten is de rijst gaar maar nog stevig. Haal van het vuur en roer de boter en Parmezaan erdoor. -
Serveren:
Serveer direct — romig, geelgoud en vol smaak!