Romige saffraansoep

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 1 middelgrote ui, fijngesnipperd

  • 2 teentjes knoflook, geperst

  • 2 eetlepels olijfolie of roomboter

  • 1 middelgrote aardappel, geschild en in blokjes

  • 1 wortel, in stukjes

  • 750 ml groente- of kippenbouillon

  • 100 ml slagroom of plantaardige room

  • 6–8 draadjes saffraan

  • 2 eetlepels warm water (voor het weken van saffraan)

  • Peper en zout naar smaak

 

Bereidingswijze:

  1. Week de saffraan 10–15 minuten in 2 eetlepels warm water.

  2. Verhit de olie of boter in een soeppan en fruit de ui 2–3 minuten tot glazig. Voeg knoflook toe en bak 1 minuut mee.

  3. Voeg de aardappel en wortel toe en bak kort aan.

  4. Giet de bouillon erbij, breng aan de kook en laat ca. 15–20 minuten zachtjes koken tot de groenten zacht zijn.

  5. Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa.

  6. Voeg het saffraanwater én de draadjes toe, samen met de room.

  7. Laat nog 5 minuten op laag vuur trekken, maar laat niet koken.

  8. Breng op smaak met peper en zout.